Hlavní obsah

Češi v Libanonu budou převezeni do vlasti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/BEJRÚT

Ministerstvo zahraničí ČR v pátek doporučilo českým občanům, kteří jsou v Libanonu, aby s okamžitou platností kontaktovali české velvyslanectví v Bejrútu a využili nabídky k evakuaci z Libanonu.

Článek

Mluvčí ministerstva Richard Krpač sdělil, že český zastupitelský úřad organizuje ve spolupráci s italským velvyslanectvím evakuaci českých občanů, která má být připravena do sobotních brzkých ranních hodin.

Ministerstvo zahraničí už ve čtvrtek doporučilo, aby Češi zrušili plánované cesty do Libanonu. Izrael totiž ve středu zahájil vojenskou ofenzívu, jíž se snaží vynutit si propuštění dvou zajatých vojáků. Boje si od nynějška vyžádaly přes 60 lidských životů a je přerušeno letecké spojení do libanonské metropole.

Nedoporučují se ani cesty do oblasti podél izraelsko-libanonské hranice. Pokud jsou cesty českých občanů do této oblasti nezbytné, ministerstvo jim doporučuje, aby se před odjezdem informovali o aktuální situaci v zemi na velvyslanectví v Bejrútu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám