Hlavní obsah

Češi se už mohou vracet letadlem z Velké Británie

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od středečního poledne se Češi budou moci vrátit letecky domů z Velké Británie. Cestující musí před nástupem do letadla předložit negativní PCR nebo antigenní test. Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) to oznámil ve středu na Twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Od 12.00 bude možné se letecky vrátit domů z Británie. Podmínkou je před nástupem do letadla předložit negativní antigenní nebo RT-PCR test, který byl proveden v Británii. Nesmí být starší než 72 h. Po příletu nadále platí domácí karanténa a druhý test nejdříve po 5 dnech,” napsal Petříček.

Vláda zakázala lety z Velké Británie v reakci na tamní šíření nové mutace koronaviru od pondělních 12 hodin. Za následek to mělo to, že řada Čechů v Anglii uvízla a nebylo vůbec jasné, zda se budou moci vrátit na Vánoce ke svým blízkým.

Lidé se do Česka nemohou dostat ani po zemi, protože Francie a země Beneluxu zastavily i pozemní dopravu z Anglie. Na ostrově tak uvízla řada českých řidičů kamionů.

I zde však svítá na lepší časy. Francie v noci na středu zavedla pro pozemní cesty přes kanál La Manche povinnost předložení test. Řidiči by se tak mohli brzy také začít vracet.

Reklama

Související články

Česko zakázalo přílety z Velké Británie

Česká republika zastaví lety z Velké Británie od pondělních 12:00, oznámilo ráno ministerstvo zdravotnictví na twitteru. Lety ruší i další evropské státy kvůli...

Výběr článků

Načítám