Hlavní obsah

Češi oslavili příchod roku 2018 v poklidu

• Aktualizováno

Lidé v České republice přivítali rok 2018 celkem klidně. Oslavy v Praze a na dalších místech země se uskutečnily bez větších problémů. Bouřlivě vítali nový rok v centru metropole především cizinci. Přesto hasiči, záchranáři ani policisté nemuseli zasahovat u vážnějších případů.

Foto: Právo

Vítání nového roku v centru Prahy

Článek

Na bouřlivou noc byly připraveny stovky policistů a zdravotníků a v centrální části Václavského náměstí parkoval kamión záchranné služby, takzvaný Golem. Zvýšený počet ošetření ale záchranáři neregistrovali.

„Po půlnoci máme zatím hlášeny tři vážnější úrazy od pyrotechniky," řekl mluvčí pražské záchranné služby Ondřej Franěk.

Foto: Právo

Velká sanita zvaná Golem pomáhá ošetřovat lidi, kteří slavili příchod nového roku na pražském Václavském náměstí

Oproti minulým letům byl na Staroměstském a Václavském náměstí mnohem větší klid i méně lidí. Kolem dvanácté hodiny bylo na Staroměstském náměstí osm tisíc lidí a na Václavském náměstí patnáct tisíc lidí, většinou bez narušení veřejného pořádku," řekl  mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Bez bližších podrobností dodal, že mimo centrum metropole zaznamenali policisté jedno pobodání bez smrtelných následků.

Foto: Právo

Václavské náměstí během silvestrovské noci

Pražští hasiči očekávali v souvislosti se silvestrovskou nocí a Novým rokem větší počet zásahů, nakonec museli vyjíždět ke 33 případům. Většinou to byly požáry způsobené pyrotechnikou. Hořely hlavně odpadky, křoviny či kontejnery. Škody jsou vyčísleny na asi 136 tisíc korun. „Celkem bylo evidováno 29 požárů, které byly způsobeny zábavní pyrotechnikou. Počet odpovídá trendu z posledních pěti let," uvedli hasiči.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Silvestrovské oslavy na Václavském náměstí v Praze

Podobně na tom byli hasiči i v dalších krajích.Rušněji měli jen ve středních Čechách, kdy vyjížděli k 17 případům, vloni jich bylo 11.

Reklama

Výběr článků

Načítám