Hlavní obsah

Červíček pověřil vedením dopravní policie Tomáše Lercha

Praha

Policejní prezident Martin Červíček dočasně pověřil vedením dopravní policie Tomáše Lercha. Ve funkci nahradil Leoše Tržila, který ji řídil přes čtyři roky a který od začátku dubna vede policisty v Jihomoravském kraji, oznámil ve středu novinářům Červíček. Lerch v minulosti působil na dopravním inspektorátu v Mělníku, poslední čtyři roky pak na ředitelství dopravní policie.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Lerch (vlevo) pověřený vedením dopravní policie.

Článek

Červíček výběr Tržilova blízkého spolupracovníka Lercha do vedení zdůvodnil tím, že chce, aby dopravní policie navázala na současné pozitivní výsledky. "Já osobně předpokládám, že policie nesleví z trendu, kterým se podařilo určitým způsobem zvrátit situaci na českých silnicích," uvedl policejní prezident.

Sedmatřicetiletý Lerch ve středu prohlásil, že chce navázat na práci svého předchůdce. Zaměřit by se chtěl především na agresivní řidiče, ale i na problematiku alkoholu a drog za volantem. "Aktuálním úkolem, který nás čeká v dohledné době a dotkne se celé široké motoristické veřejnosti, je rekonstrukce dálnice D1," podotkl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Tomáš Lerch pověřený vedením dopravní policie a náměstci Tomáš Tuhý a Václav Kučera.

Červíček také oficiálně představil své dva nové náměstky. Náměstkem pro kriminální policii se stal Václav Kučera. Ten dosud vedl policisty ve Středočeském kraji. Po loňském Červíčkově nástupu do funkce už dočasně místo náměstka pro kriminální policii zastával.

Náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu (spadá pod něj například dopravní či pořádková policie) se pak stal dosavadní šéf policistů v Moravskoslezském kraji Tomáš Tuhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám