Hlavní obsah

Čerstvý sníh a vítr komplikují dopravu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravu na některých místech ČR komplikuje sněžení a také silný vítr. Ten fouká například ve Zlínském kraji. Na silnicích se tvoří sněhové jazyky. Na jižní a východní Moravě během noci a ráno silně sněžilo.

Foto: David Taneček, ČTK

Článek

Na jižní Moravě v noci napadlo pět centimetrů sněhu. Problémy tam jsou hlavně na silnicích druhých a třetích tříd. Leží na nich vrstva rozbředlého sněhu, hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré.

Problémy jsou na silnicích, které se nesolí. Jde o silnice v Moravském krasu na Blanensku, v Podyjí na Znojemsku  a Bílých Karpatech u Hodonína.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Novou pěticentimetrovou sněhovou nadílku mají i na Vysočině. Vedlejší silnice pokrývá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem, hlavní tahy včetně dálnice D1 jsou mokré.

Nový sníh leží i v Olomouckém kraji, kde se kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky. Na mnoha místech regionu stále sněží. Na silnicích leží rozbředlý sníh.  "Ve vyšších polohách se místy tvoří sněhové jazyky. Momentálně sněžení pomalu ustává, jsou dva stupně pod nulou. Na vozovkách jsou zbytky sněhu po plužení, všechna technika je v provozu," řekl ČTK dispečer olomoucké správy silnic.

Ve Zlínském kraji komplikuje dopravu především silný vítr. Na cestách se tvoří sněhové jazyky. Některé silnice mohou kvůli teplotám lehce pod nulou namrzat.

V Ústeckém kraji se teplota pohybuje kolem nuly a na Litoměřicku se objevila ledovka. V kraji se stalo mnoho drobných nehod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám