Hlavní obsah

Celý týden bude deštivý

Novinky, jas

Po slunečném a teplém víkendu bude nadcházející týden chladný a vlhký. Odpolední teploty se jen výjimečně budou šplhat nad 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Ještě koncem minulého pracovního týdne přitom meteorologové předpokládali, že bude pokračovat charakter počasí, které nabídl víkend. Předpovědní modely očekávaly, že setrvá oblast vysokého tlaku vzduchu a naopak studená fronta se rozpadne. Od soboty ale bylo jasné, že naopak oblast vysokého tlaku vzduchu vezme za své a na její místo se od západu nasune tlaková níže.

Srážky, které v pondělí zasáhly republiku, budou v průběhu dne ustávat. Nejvyšší denní teploty se v Čechách dostanou na 15 až 19 stupňů, na Moravě a ve Slezsku bude ještě až 22.

„Nejchladnější ráno v tomto týdnu zažijeme v úterý, kdy by měla teplota klesnout na devět až pět stupňů,” konstatovala Honsová. V noci bude jen minimum oblačnosti, ale v průběhu dne se od západu začne opět zatahovat, objeví se přeháňky či déšť. Odpolední maxima by měla kolísat mezi 16 a 20 stupni, na východě republiky může být znovu až 22.

Od středy do pátku by měla převládat četná oblačnost doprovázená občasným deštěm či přeháňkami. Ranní teploty spadnou na 12 až sedm stupňů, odpolední maxima se ve středu a ve čtvrtek ustálí mezi 15 a 19 stupni. V pátek by mělo být ještě o něco chladněji, modely hovoří o 14 až 18 stupních Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám