Hlavní obsah

Čejková zažaluje Primu

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Televizi Prima se chystá zažalovat její bývalá moderátorka Mirka Čejková, která kandiduje do Senátu v Praze 12 za uskupení Politika 21 europoslankyně Jany Bobošíkové.

Článek

Prima ji vyhodila s argumentem, že politické angažmá je v rozporu s nestranností její práce. [celá zpráva]

Čejková je překvapena, kandidatura by podle ní neměla bránit výkonu jakékoliv profese.

"Za mnou je patnáctiletá kariéra, za mnou je občanský postoj a nikdo mi nemůže dokázat, že bych jako moderátorka někoho zvýhodnila nebo znevýhodnila," uvedla včera Čejková v České televizi.

Řekla, že ji Prima bez důkazu podezřívala ze střetu zájmů. "To není důvod k vyhazovu," dodala. Stanice jí prý nenabídla žádnou jinou práci. Čejková proto nevyloučila, že bude chtít náhradu ušlého výdělku.

Předseda PEN klubu Jiří Dědeček, kandidující za zelené v Praze 8, označil postup Primy za hloupost, ale řekl, že moderátoři vstupující do politiky jsou obecně zvýhodněni.

Čejková v diskusi připomněla, že její strana chce horní komoru zrušit. Naproti tomu bývalá nejvyšší státní zástupkyně, advokátka Marie Benešová, která jde do voleb na Chomutovsku za soc. dem., podotkla, že má "se Senátem jedině výborné zkušenosti". Za hlavní považuje práci na kvalitních zákonech a boj proti korupci a klientelismu.

Daniela Filipiová z ODS, která křeslo senátorky v Praze 2 obhajuje, existenci Senátu bránila například slovy, že prokazatelně napravuje nedodělky a chyby Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám