Hlavní obsah

Byla to samá chvála a chtějí nás chránit. Sobotka se sešel s Mládkem

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) pokračuje ve svých bilančních schůzkách, a proto se v úterý sešel s ministrem průmyslu a obchodu (MPO) Janem Mládkem (ČSSD). Hned na začátku ho pochválil, ale naznačil, že je čeká ještě hodně práce na posílení ochrany spotřebitele. Mládek spolupráci také pochválil. Oba to sdělili v úterý na tiskové konferenci na Úřadu vlády po svém setkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva premiér Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (oba ČSSD)

Článek

Šéf MPO řekl, jak je rád, že ve spolupráci s vládou se jim podařilo obnovit hospodářský růst, vzrostla také průmyslová výrobu a posílil export, což v důsledku snížilo nezaměstnanost.

Sobotka, který Mládkovi před časem vyčítal špatnou komunikaci, v úterý uznal, že došlo ke zlepšení. „Jsem rád, že moje slova padla na úrodnou půdu. Co je pro mě klíčové, je to, že MPO má reálné výsledky, že to není jenom o slibech,” konstatoval Sobotka.

Dodal, že si uvědomil, jak je Mládkova agenda rozsáhlá. Také ho pochválil za to, že se mu povedlo vyčerpat všechny prostředky z Evropské Unie ze starých inovačních fondů.

Oba médiím sdělili, že jejich společnou prioritou je ochrana spotřebitele. Chtějí toho dosáhnout zvýšením pravomocí pracovníků inspekce i zvýšením jejich platů.

Sobotka se v úterý sejde ještě s ministrem zahraničních věcí Lubomírem Zaorálkem (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám