Hlavní obsah

Byl to špatný příklad, omlouvá se Maláčová za srovnávání covidu s válkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) se v pondělí omluvila za nedělní vyjádření, že ani druhá světová válka nezpůsobila takové škody na vzdělávání dětí jako současná pandemie koronaviru. Novinářům řekla, že výrok byl neadekvátní a omlouvá se, pokud se někoho dotkl. Vyjádření vzbudilo kritiku politiků či novinářů, kteří jí vyčítali neúctu k obětem války a utrpení milionů dalších.

Foto: Novinky

Jana Maláčová

Článek

„Celá země stojí. Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid. Žádná jiná situace nám nezastavila fakt, že děti chodily do škol," řekla Maláčová v televizní debatě na CNN Prima News.

Ani druhá světová válka nezpůsobila to, co covid, řekla Maláčová

Domácí

Proti výroku se vymezili někteří politici či ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát. Připomněl, že židovským dětem bylo za války znemožněno studovat ve všech školách.

Maláčová v pondělí řekla, že měla na mysli to, že děti už rok nemohou chodit do škol.

Schillerová neumí angličtinu, Maláčová zase dějepis. Sociální sítě se baví výrokem ministryně

Koktejl

„Byl to ale špatný příklad, naprosto neadekvátní. Rozhodně jsem nechtěla snižovat lidské utrpení. Vůbec jsem se nechtěla nikoho dotknout a pokud se to někoho dotklo, tak se omlouvám,” řekla místopředsedkyně ČSSD.

Reklama

Výběr článků

Načítám