Hlavní obsah

Bude se oteplovat, na Velikonoce může být až 16 stupňů

Novinky, jas

Výhled počasí na období 21. března do 17. dubna slibuje průměrné teploty i srážky. První dva týdny by měly být teplotně mírně nadnormální, zatímco zbývající dva mohou být chladnější než je v daném období obvyklé. Plyne to z dlouhodobého výhledu, který v sobotu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Teploty odpovídající dlouhodobým průměrům panují na našem území v posledních týdnech a podle meteorologů by tomu tak mělo být až do Velikonoc.

„Během svátků očekáváme oteplování, proto by první polovina předpovídaného období měla být teplotně nadnormální,” uvádí výhled.

Příští týden bude převládat oblačné počasí, které zejména v pondělí a úterý mohou místy doprovázet srážky. Od středy bude oblačnosti ubývat a porostou i teploty, které by se koncem příštího týdne mohly dostat na 12 až 16 stupňů Celsia.

Srážkově nebude následujících 30 dní vybočovat z dlouhodobých normálů. Zpočátku jich bude méně, ale postupně budou přibývat. „Sněžení lze očekávat už jen na horách během nejbližšího týdne, ale převážně slabé,” uvedli meteorologové.

Interval průměrných teplot se v tomto období pohybuje od 5,1 do 6,5 stupně Celsia. Průměrně spadne od 32 do 48 milimetrů srážek.

Anketa

Těšíte se na jaro?
Ano
93 %
Ne, mám raději jiné roční období
3,6 %
Nijak to neprožívám
3,4 %
Celkem hlasovalo 9561 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám