Hlavní obsah

Brožová povede kandidátku ČSSD na Teplicku, Šlégr je dvojka

Teplice
Aktualizováno

Sociální demokraté na Teplicku jako svoji okresní jedničku na kandidátku v Ústeckém kraji pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny v úterý nominovali herečku Kateřinu Brožovou. Jako dvojka na kandidátní listině bude hokejista Jiří Šlégr.

Foto: Zavoral Libor, ČTK

Herečka a zpěvačka Kateřina Brožová před zahájením okresní konference ČSSD v Teplicích

Článek

Nominaci Brožové prosazuje předseda ČSSD Jiří Paroubek, který má být lídrem kandidátky v Ústeckém kraji. 

Na druhém místě okresní kandidátky se umístil hokejista Jiří Šlégr. O pořadí kandidátů ještě musí rozhodnout krajská konference.

Na druhém místě okresní kandidátky se umístil hokejista Jiří Šlégr. O pořadí kandidátů ještě musí rozhodnout krajská konference.

Ne všem členům teplické ČSSD se nominace líbí. Brožová kandidaturou totiž na páté místo kandidátky odsunula předsedu teplické ČSSD a současného poslance Vlastimila Aubrechta.

Brožová tvrdí, že s negativními reakcemi počítala, ale že si v diskusi na okresní konferenci vše vyříkali. "Ne každému se musíte líbit," prohlásila. Na otázku, zda se chce dostat na volitelné místo a pak pracovat ve sněmovně, nechtěla odpovědět. Chce prý nyní hlavně ve volbách pomoci ČSSD.

Šlégr potvrdil, že se poslancem stát chce. V Teplicích byl sice určen jako dvojka, ale nominovat ho jako jedničku nejspíše ještě bude litoměřická ČSSD. Krajský předseda ČSSD Petr Benda v úterý řekl, že nabídku kandidovat dala Brožové i Šlégrovi místní organizace ČSSD v Teplicích. Doufá, že známé osobnosti ČSSD v podzimních volbách mohou pomoci.

Oponenti nominací Brožové a Šlégra jsou především nespokojeni s tím, že Brožová ani Šlégr nejsou členy sociální demokracie a nežijí v teplickém okrese.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Jiří Šlégr na konferenci ČSSD v Pardubicích

Podle vyjádření některých delegátů úterní konference ČSSD v teplickém divadle tak svým způsobem přeskočili touto nominací mnohem zkušenější členy strany, lidi mající o ČSSD dlouholeté zásluhy.

„Nominační volba proběhla demokratickým způsobem po věcné a konstruktivní diskuzi,“ řekl po skončení jednání Právu spokojený předseda ústecké krajské ČSSD Petr Benda.

Reklama

Související témata:

Související články

Herečka Brožová nedostala nominaci do Sněmovny

Herečka Kateřina Brožová ve středu nezískala nominaci na kandidátku ČSSD pro předčasné volby do Sněmovny. Ačkoliv se ještě nedávno hovořilo o tom, že Brožovou...

Výběr článků

Načítám