Hlavní obsah

Místní organizace ČSSD se bouří proti Brožové i Paroubkovi

Právo, Jiří Ovčáček
Bílina

Místní organizace ČSSD v Bílině, jejímž zakládajícím členem je poslanec soc. dem. Vlastimil Aubrecht, odmítla případnou kandidaturu herečky Kateřiny Brožové do Sněmovny. ČSSD v Bílině například vadí, že není členkou strany a nežije v Ústeckém kraji.

Článek

Právo má k dispozici prohlášení, které bílinská soc. dem. schválila minulý týden ve čtvrtek. Podle něj byl návrh na případnou kandidaturu Brožové shledán jako "zcela nepřijatelný“.

Sociální demokraté uvedli jako důvody odmítnutí Brožové, že není členkou strany, nezapojovala se dlouhodobě do stranické práce, nežije v Ústeckém kraji. Posledním důvodem je, že "v době ekonomické krize je kulturní oblast prezentovaná paní Brožovou pro Ústecký kraj okrajová“.

Bílinští se postavili i Paroubkovi

Soc. dem. v Bílině se také postavili šéfovi strany Jiřímu Paroubkovi. Vadí jim jeho prohlášení na tiskové konferenci z minulého týdne, že Aubrecht nebude do Sněmovny kandidovat, protože prý nemá podporu ve volebním obvodě.

"Nynější poslanec Vlastimil Aubrecht zvolený za okres Teplice získal ve své mateřské organizaci absolutní většinu hlasů všech přítomných členů při nominaci do podzimních předčasných voleb a tím jasnou podporu při případné kandidatuře,“ kontrovali ve čtvrtek bílinští členové ČSSD.

Podle nich navíc Aubrecht nezískal podporu jen jejich organizace, ale také u několika dalších. Jde o první případ, kdy se místní organizace soc. dem. vyslovila proti Paroubkovu návrhu prosadit herečku Brožovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám