Hlavní obsah

Britský premiér gratuloval Fialovi ke zvolení, chce se s ním setkat

Novinky, Václav Lang
Praha

Britský premiér David Cameron telefonicky gratuloval v neděli večer Petru Fialovi k jeho zvolení předsedou ODS. V rozhovoru si mimo jiné slíbili, že se v dohledné době setkají. Fiala to pokládá i za známku dobrého postavení ODS v rámci Evropy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově zvolený šéf ODS Petr Fiala

Článek

„Přál úspěch mně i ODS a kromě tohoto sdělení velmi chválil spolupráci mezi Konzervativní stranou a Občanskou demokratickou stranou v rámci skupiny Evropských konzervativců a reformistů,“ řekl Novinkám Fiala.

„Chválil také naše společné pozice v řadě věcí v Evropě, mluvili jsme o tom, že z hlediska toho jsou pro nás důležité evropské volby, a ujistili jsme se, že máme zájem v této spolupráci pokračovat,“ poznamenal Fiala, podle kterého telefonický rozhovor s Davidem Cameronem ukazuje na úspěšnost evropské politiky ODS a na postavení, které má ODS mezi evropskými stranami.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský premiér David Cameron

„Domluvili jsme se na tom, že se v dohledné době uvidíme. Využijeme k tomu nejspíš příležitost setkání předsedů stran zastoupených ve skupině Evropských konzervativců a reformistů, nebo najdeme nějakou jinou příležitost,“ dodal Fiala.

Cameron se už dříve na občanské demokraty obracel. Naposledy jim vyjádřil podporu před mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny loni na podzim. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám