Hlavní obsah

Britský diplomat běží z Prahy do Vyškova, v cíli chce být za tři dny

Novinky, bab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupce britské velvyslankyně Tim Voase se v sobotu ráno vydal na svůj třídenní ultra maraton, během kterého chce uběhnout 260 kilometrů z Prahy do Vyškova. Diplomat běží, aby si splnil sny a pomohl těm, kteří běžet nemohou. Jeho běh je součástí sbírky pro nadace Ano, Ano, Sport pomáhá a Pomoc hrdinům.

Foto: Velvyslanectví Velké Británie v ČR

Tim Voase u startu

Článek

Tim Voase vyběhl v sobotu ráno od budovy Britského velvyslanectví na Malé Straně. První noc stráví na vojenské základně v Čáslavi a svou 260 kilometrů dlouhou trasu zakončí v pondělí 27. května večer ve Vyškově.

"Mám-li být upřímný, jsem trochu nervózní," řekl Tim Voase před startem a dodal: "Ale to je dobře. Je to dlouhá cesta, a dělám ji pro dobrou věc."

Foto: Velvyslanectví Velké Británie v ČR

Tim Voase vybíhá

Po cestě se Tim Voase zastaví i v Náměšti nad Oslavou, kde v pondělí ráno uctí památku britských vojáků, kteří tam zahynuli při leteckém neštěstí v roce 2004.

Všechny peníze, které se mu podaří svým během získat, jdou na podporu české nadace Ano, ano, Sport pomáhá, podporující sportovní aktivity dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí a britské nadace Pomoc Hrdinům (Help for Heros), která pomáhá novodobým válečným veteránům.

Tim Voase

Tim se stal diplomatem poté, co jako armádní důstojník sloužil na místech jako Falklandské ostrovy či na Balkáně. Na britské Ministerstvo zahraničních věcí nastoupil den před teroristickým útokem na USA v září 2001. Od té doby se věnoval bezpečnostním otázkám v Afghánistánu a Pákistánu a podílel se na boji proti terorismu na Středním Východě.

Tim je ženatý. Ve volném čase, když zrovna na ambasádě neřeší obchodní diplomacii nebo třeba Evropskou unii, se rád věnuje jakékoliv extrémní fyzické aktivitě nebo si jednoduše vychutnává vynikající české pivo.

   zdroj: Velvyslanectví Velké Británie v ČR

"Zatím se mi podařilo vybrat 140 tisíc korun a doufám, že tato částka ještě trochu naroste," řekl Tim Voase.

Reklama

Související články

Američan chce ujít 650 kilometrů na chůdách

O Neilu Sauterovi z amerického Deerfieldu by se dalo říci, že si žije na vysoké noze. Je totiž zvyklý pohybovat se na chůdách. A nyní se na nich vydal na cestu...

Výběr článků

Načítám