Hlavní obsah

Ve školách se bude testovat jednou týdně

Uherské Hradiště

Ve školách bude od pondělí 17. ledna testování na covid jednou týdně antigenním testem, řekl při návštěvě jižní Moravy ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Pozitivní výsledek pak bude muset být potvrzen PCR testem. Následná karanténa či izolace bude trvat pět dní.

Záznam: TK premiéra Petra Fialy a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka po návštěvě Fakultní nemocnice BrnoVideo: ČTK

 
Článek

„Od 17. ledna bude ve školách probíhat testování žáku i zaměstnanců. V případě pozitivního antigenního testu bude výsledek verifikován PCR testem,” uvedl ministr Válek.

Podle rozhodnutí vlády se totiž minulý a tento týden testují na covid-19 všichni žáci a zaměstnanci základních a středních škol v pondělí a ve čtvrtek.

Od 17. ledna pak bude probíhat i testování ve firmách, a to dvakrát týdně minimálně po dobu dvou týdnů.

Vláda rozhodla. Karanténa na pět dnů i pro očkované a testy pro všechny zaměstnance

Domácí

Ministr Válek navštívil s premiérem Petrem Fialou (ODS) v pondělí zdravotnická zařízení na jižní Moravě. Nejprve premiér zavítal do Uherskohradišťské nemocnice, kde jednal s vedením. Poté společně s ministrem zdravotnictví otevřeli Centrum zobrazovacích metod v zařízení SurGal Clinic a navštívili oddělení ARO ve Fakultní nemocnici Brno.

„Máme tu hospitalizované jen ty pacienty, kteří nejsou očkovaní nebo mají závažné komorbidity. Nemáme tu nikoho, kdo by měl třetí dávku. Proto doporučuji důrazně všem, aby se očkovat i třetí dávkou nechali,“ řekl k tomu Válek.

Premiér Fiala v úterý vyrazí na první zahraniční cestu, tradičně na Slovensko

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám