Hlavní obsah

Březen přinese na hory přívaly sněhu a do nížin vydatné deště

Vydatné deště v nížinách a na horách sněžení, předpovídají meteorologové na období od 22. února do 20. března. Teplotně by toto období neměly provázet žádné extrémy. Nejtepleji by podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu měl být poslední týden února, respektive jeho první polovina.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Poslední týden v únoru by měl být zřejmě nejteplejším obdobím v následujícím měsíčním výhledu. Teploty, které se vyšplhají až k 14 stupňům by měly panovat zhruba do poloviny týdne, potom se už ochladí. Bude převážně velká oblačnost s deštěm, od 400 metrů nad mořem bude sněžit. Ranní teploty budou mezi 5 až 0 stupni, při zmenšené oblačnosti a koncem období 2 až -4 stupně. Denní teploty 1 až +6 °C.

V období od 29. února do 6. března by mělo být převážně zataženo se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Postupně ubývání oblačnosti, občasný déšť, na horách srážky smíšené nebo sněhové. Ranní teploty 1 až -5 °C, postupně 4 až 0 °C. Denní teploty zpočátku období -3 až 3 °C, postupně až 10 stupňů.

V týdnu od 7. do 13. března meteorologové předpovídají oblačno s občasným deštěm, na horách by měly padat srážky smíšené. Teploty se budou pohybovat ráno v intervalu minus dva až dva stupně, denní dva až sedm stupňů.

V období od 14 do 20. března by měl panovat podobný ráz počasí. Oblačno, přechodně až polojasno, místy s občasným deštěm. V horských oblastech přechodně srážky smíšené. Ranní teploty +4 až -2 °C. Denní teploty 5 až 10 °C, postupně se vyšplhají až na 14°C.

Reklama

Výběr článků

Načítám