Hlavní obsah

Březen bude převážně polojasný, závěr měsíce proprší

Novinky, jas
Aktualizováno

V první polovině března by mělo být podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) převážně polojasno. Více oblačnosti a srážek by se mělo vyskytovat v závěrečné dekádě. Denní maxima se budou postupně zvyšovat až na 12 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Od 1. do 10. března slibují meteorologové převážně jasno až polojasno s občasnými mlhami či nízkou oblačností. "Jen přechodně ve druhé polovině dekády oblačno, místy déšť se sněhem, na horách sněžení," doplnil ČHMÚ.

Noční teploty budou mezi minus dvěma a minus osmi stupni, na sněhové pokrývce může být až - 11stupňů. Přes den se rtuť vyšplhá na dva až osm stupňů.

I ve druhé dekádě od 11. do 20. března bude převážně polojasno s ojedinělými přeháňkami, které mohou být na horách sněhové. Během období bude postupně přibývat oblačnosti a srážek. V noci se budou teploty pohybovat mezi minus šesti stupni a nulou, přes den mezi čtyřmi a deseti.

Závěrečná březnová dekáda bude ve znamení velké oblačnosti s deštěm či přeháňkami. Noční teploty se budou pohybovat v rozmezí minus tří až tří stupňů, přes den se dostanou na dva až osm stupňů. Při přechodně zmenšené oblačnosti může být až 12 stupňů, slibují meteorologové.

Reklama

Výběr článků

Načítám