Hlavní obsah

Brabec z ANO by mohl šéfovat dopravě nebo životnímu prostředí

Právo, rsk

Budoucím ministrem dopravy za ANO by se mohl stát poslanec hnutí Richard Brabec. V rozhovoru, který vyjde v sobotním Právu, to řekla místopředsedkyně ANO Věra Jourová. Podle ní je ještě ve hře varianta, že by Brabec mohl šéfovat resortu životního prostředí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaroslav Faltýnek, Andrej Babiš a Věra Jourová na tiskové konferenci ANO

Článek

„Jedním z adeptů na ministra je Richard Brabec a je otázka, jestli na dopravu, nebo na životní prostředí,“ uvedla Jourová.

Podle informací z webové stránky ANO Brabec v minulosti pracoval jako generální sekretář Českomoravské komoditní burzy Kladno, vedoucí odboru financování společnosti UNIPETROL, a.s., finanční ředitel společnosti Spolana.

Působil také jako generální ředitel společnosti Lovochemie, kde je předsedou dozorčí rady a kterou vlastní předseda ANO Andrej Babiš. Nyní pracuje jako externí spolupracovník Svazu chemického průmyslu ČR v oblasti zvýšení konkurenceschopnosti českého chemického průmyslu.

Čihák ministrem nebude 

Jourová také odmítla, že by ANO počítalo s poslancem Pavlem Čihákem na post ministra dopravy, o němž se v minulosti mluvilo. „To mohu s klidným srdcem dementovat. Je naším expertem na dopravu, to ale neznamená, že je naším kandidátem na ministra dopravy,“ doplnila.

Čihák přitom svou nominaci na post šéfa dopravy ve čtvrtek potvrdil ČTK. „Jsme tam tři technicky zaměření, kteří jsme nominováni na post (ministra dopravy). Když bych to shrnul, já jsem jednička, Martin Kolovratník dvojka a pan Brabec trojka,“ uvedl Čihák.

Čihák v minulosti působil v řadě profesí včetně ředitele závodu ve stavební firmě Stavby silnic a železnic, která se v roce 2009 přejmenovala a v současnosti působí jako Eurovia CS. Vedoucím odboru dopravy ve Středočeském kraji byl od roku 2008, tedy v éře tehdejšího hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Rovněž působil jako šéf krajské Správy a údržby silnic. V červnu minulého roku byl z funkce šéfa správy odvolán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám