Hlavní obsah

Bouře Zlatan přinese do Česka lijáky a ochlazení na podzimní teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Lijáky a teploty o 15 stupňů nižší nás čekají v příštím týdnu, varuje meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress. Radikální zlom v charakteru počasí má na svědomí bouře Zlatan, která se valí do Německa a ovlivní počasí také v Česku. Připravit se musíme především na vydatné a vytrvalé deště.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Změnu v počasí začneme pociťovat už v sobotu odpoledne a v neděli. Čechy zasáhnou mezi 11.00 a 23.00 silné bouřky, Moravě hrozí od 14.00 do půlnoci. Budou je provázet přívalové deště a místy i kroupy. Teploty se stále ještě udrží na 30 až 31 stupních.

V pondělí dopoledne bude ještě polojasno, ale během dne se na mnoha místech republiky objeví další bouřky. Teploty by se měly pohybovat kolem 27 stupňů, ale odpoledne se začne od západu nasouvat oblačnost s deštěm. „Vydatně pršet by mělo začít v noci na úterý a pršet bude i celé úterý a středu,“ uvedla Honsová.

Teploty v úterý klesnou a budou se pohybovat pouze kolem 17 stupňů. K tomu se přidá čerstvý vítr, takže pocitová teplota bude podstatně nižší. Podobný ráz počasí by měl vydržet i během středy. Předpovědní modely počítají se stejnými teplotami.

„Pršet bude především v Čechách, ale srážky by měly tentokrát dorazit i na Moravu a Slezsko. Zatím modely počítají s tím, že by mělo napršet během 24 hodin asi 50 milimetrů srážek,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám