Hlavní obsah

Botič se u Prahy vylil z břehů

Bouřky doprovázené silnými lijáky postihly ve středu večer také Prahu a okolí. U Kocandy v Jesenici u Prahy se Botič krátce dostal až na úroveň 50leté vody.

Rozvodněný Botič v Jesenici u PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Botič, který přitéká ze středních Čech do Prahy, na začátku svého toku u Jesenice u Prahy vystoupal ve středu na třetí povodňový stupeň, tedy na stav ohrožení.

Voda se vylila z břehů a tekla přes most a přes silnici, přiblížil reportér Novinek. Někteří místní lidé to pozorovali, někteří vyrazili pokládat pytle s pískem.

Podle informací na webu Povodí Vltavy byl Botič v Jesenici ve středu večer až na úrovni 50leté vody, později klesl na úroveň 10leté vody.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Rozvodněný Botič v Jesenici u Prahy

Zvýšenou hladinu Botiče mohli lidé pozorovat také v Praze-Nuslích, kde byla říčka před desátou večer na druhém povodňovém stupni.

Podobně jako v dalších regionech, i v Praze vyjížděli hasiči kvůli vyplaveným objektům. „Aktuálně zasahujeme u několika případů, kdy dešťová voda zatopila prostory skladu nebo suterénu domu. Monitorujeme vodní toky a spolupracujeme s jednotlivými MČ v Praze. Pomáhají nám dobrovolní hasiči,“ napsali hasiči pozdě večer na Twitteru.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Rozvodněný Botič v Jesenici u Prahy

Reklama

Výběr článků

Načítám