Hlavní obsah

Billboard s narážkou na Grosse musí zmizet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Reklamní plachta s bývalým komunistickým prezidentem Klementem Gottwaldem a textem, že to také myslel upřímně, bude muset z domu v Praze-Karlíně zmizet. Reklama, která naráží na starší billboardy předsedy ČSSD a premiéra Stanislava Grosse, byla na budově vyvěšena bez vyjádření památkářů. Karlín je památkovou zónou.

Článek

Plachta podle ředitele magistrátního odboru kultury a památkové péče Jana Kněžínka nemá na domě co dělat. "Zahájíme správní řízení na odstranění," řekl ve středu Kněžínek.

Na místo poslal úředníky, aby budovu s reklamou zdokumentovali. "S jejím obsahem souhlasím, ale s formou ne," dodal se smíchem ředitel.

Plachta s někdejším vůdcem KSČ a prvním "dělnickým" prezidentem, parodující dřívější Grossovu billboardovou prezentaci, visí na domě blízko severojižní magistrály.

Inspirací pro ni mohlo být zřejmě také to, že nynější vládní krize by mohla vyústit i v menšinový kabinet sociální demokracie podporovaný komunisty.

Budova vypadá opuštěně, podle radnice Prahy 8 nepatří obci. Internetový výpis z katastru nemovitostí uvádí, že majitelem domu je soukromý vlastník z Plzně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám