Hlavní obsah

Bezdomovec měl stan v centru Ostravy, umrzl v něm

Právo, den, pab, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek krátce před osmou hodinou ráno objevili ostravští strážníci mrtvého pětapadesátiletého muže, který zemřel pravděpodobně na podchlazení. Bezdomovec byl objeven v centru moravskoslezské metropole, v Moravské Ostravě. Přebýval zde ve stanu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Současná vlna extrémního mrazu představuje pro řadu bezdomovců ohrožení života.

Článek

„Prověřování úmrtí tohoto muže je na samém začátku. Už nyní ze zjištěných informací je ale zřejmé to, že k cizímu zavinění na úmrtí muže nedošlo. Kriminalisté nyní provádí ohledání místa nálezu zesnulého,“ informovala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Také Plzeň má další oběť mrazu, už druhou v tomto týdnu. V centru města na Americké třídě našla policie umrzlého bezdomovce. Silně podchlazený skončil v nemocnici ještě 60letý muž, který rovněž přečkával noc venku.

V Česku už si vlna silných mrazů vyžádala na desítku mrtvých.

Opilci v bezvědomí omrzly nohy

Omrzliny druhého stupně si ve dvacetistupňových mrazech přivodil v pátek brzy ráno bezdomovec, který se natolik opil, že upadl v Pražské ulici v Chebu na autobusové zastávce do bezvědomí.

„Posádka záchranné služby vyjela v 5.35 k muži v bezvědomí, který ležel na autobusové zastávce,“ popisovala mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná, podle které pomoc přivolali náhodní svědci. Pacientovi chirurgové v chebské nemocnici ošetřili omrzliny druhého stupně na dolních končetinách.

„Především nám ale laboratorní výsledky potvrdily, že měl pacient v krvi 4,2 promile alkoholu, což je život ohrožující dávka,“ konstatoval lékař chebské chirurgie Karel Tyrpekl, který v této souvislosti varoval před požíváním alkoholu v těchto klimatických podmínkách. „Alkohol v tomto mrazu je velmi zrádný a nebezpečný,“ shrnul chirurg.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám