Hlavní obsah

Benda o znovuotevření studia kvůli spornému titulu nepožádal, tvrdí rektor

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Šéf ústavně-právního výboru Sněmovny Marek Benda v médiích v listopadu tvrdil, že vyzval kvůli své sporné rigorózní práci právnickou fakultu v Plzni o znovuotevření svého rigorózního řízení a možnost znovu obhájit titul JUDr. Rektor univerzity Josef Průša však včera Právu řekl, že žádnou takovou žádost od Bendy dosud neobdržel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marek Benda při jednání Sněmovny.

Článek

Ve čtvrtek děkan fakulty a stranický kolega Bendy Jiří Pospíšil (ODS) Právu sdělil: „Tuto věc řeší rektor Průša.“

Jenže Průša v pátek vysvětlil: „Já si nepamatuji, že bychom od pana Bendy dostali v této věci nějakou žádost. Možná, že jsem dopis v předvánočním shonu někde přehlédl, ale pochybuji o tom. Ať řekne, kam a na jakou adresu ho poslal, a já se tím budu hned zabývat.“

Benda už 2. listopadu na svém Facebooku zveřejnil: „Jsem připraven práci kdykoliv dopracovat a znovu obhájit. Proto žádám vedení ZČU v Plzni, aby otevřelo přezkumné řízení, rozhodlo o znovuotevření mého rigorózního řízení a umožnilo mi práci doplnit tak, aby splňovala požadované formální parametry, a posléze se ji pokusit obhájit.

A 3. listopadu dodal: „Já se titulu vzdát nemůžu, ale vyzval jsem školu, ať mi ho odebere, že se ho pokusím udělat znovu. A budete se divit, ale předsedou ústavně-právního výboru jsem byl ještě před získáním titulu Mgr., neboť alespoň ve výběru na klubu se posuzují skutečné kvality a schopnosti a ne tituly.“

Reklama

Výběr článků

Načítám