Hlavní obsah

Bém s rodinou rozdával polévku na Staroměstském náměstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) s manželkou a syny ve čtvrtek už tradičně rozdával na Staroměstském náměstí bezdomovcům a turistům rybí polévku. Kromě Bémovy rodiny se tradiční akce zúčastnil i jeho náměstek Pavel Klega (ODS). Připraveno měli na 1200 porcí vývaru z rybích hlav, masa a zeleniny.

Foto: Právo

Bémovi synové rozlévají na Staroměstském náměstí rybí polévku.

Článek

"Štědrý den si bez rybí polévky nedokážu představit," řekl primátor s tím, že doma se ženou vedli spor, zda do ní patří kapří hlava či ne. Všem, co si pro polévku přišli, popřál Bém hezké svátky. Podle jeho slov tato tradice trvá už 12 let. "Vynechal jsem jen jednou a to loni," dodal primátor. Tehdy ho zastoupila jeho žena se syny.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na polévce si pochutnávají kolemjdoucí i zahraniční turisté.

Na dalších 500 porcí si letos také lidé mohli zajít na Václavské náměstí. Tam rybí polévku rozdával zástupce starosty Prahy 1 Daniel Hodek (ČSSD). Na Staroměstské náměstí také dorazil starosta Prahy 1 Filip Dvořák. "Přišel jsem to tady zkontrolovat a hned jsem nechal odtáhnout jeden načerno postavený stánek," řekl Dvořák, který poté zamířil za svým kolegou na Václavské náměstí.

Sváteční atmosféru Štědrého večera doplní ještě na Staroměstském náměstí od 21:00 do 22:00 Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby, kterou zazpívají sólisté Národního divadla a Státní opery Praha.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na rozlévání polévky Pavlé Bémem dorazili i demonstranti.

Reklama

Výběr článků

Načítám