Hlavní obsah

Bazén Thermalu se dnes vzdor lákání politiků neotevře

Právo, Rudolf Voleman

Rekonstruované bazény hotelu Thermal měly být v sobotu, kdy si do Karlových Varů naplánoval předvolební propagační akci premiér Andrej Babiš (ANO), zpřístupněny veřejnosti. Jenže nakonec se tak nestane, protože práce nepostoupily dostatečně daleko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plavci v bazénu hotelu Thermal na snímku z roku 2011

Článek

Ve hře byl tedy alespoň den otevřených dveří, ale i z něj nakonec sešlo. Snad půjde bazénové centrum navštívit do zahájení 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, jehož jsou Právo a Novinky.cz hlavními mediálními partnery, v pátek 20. srpna.

„Jednoduše řečeno, sobotní den otevřených dveří neproběhne,“ uvedl generální ředitel hotelu Thermal Vladimír Novák pro Právo.

Přitom ještě v úterý 10. srpna oznamovala na Facebooku exhejtmanka a karlovarská krajská šéfka hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová, že bazén bude uveden v sobotu do provozu. „Těšit se můžeme na bazén s plaveckými dráhami a relaxační částí a na menší bazén, plněný pouze karlovarskou vřídelní vodou. K hlavnímu venkovnímu bazénu patří čtyři plavecké dráhy o délce 25 metrů, klidová část je s podvodními lehátky a masážními prvky,“ popisovala mimo jiné Mračková Vildumetzová v radostném očekávání s tím, že saunová část bude zpřístupněna v září.

Oprava za 140 milionů

Thermal je majetkem státu pod správou resortu financí. Bazénové centrum Thermalu je pronajaté soukromé společnosti Saunia, přičemž rekonstrukci financuje hotel s pomocí státních zdrojů za zhruba 140 milionů korun. Od roku 2015 je kvůli špatnému technickému stavu uzavřené.

Kapacita centra má být až sedm set návštěvníků najednou. Vstupné se má pohybovat od 245 korun za dvě hodiny pouze v bazénu ve všední den, až po 745 korun za celodenní vstupenku o víkendech a svátcích do bazénu i do saun.

Opravený Thermal čeká první hosty

Ekonomika

„Velmi bych chtěla poděkovat ministerstvu financí v čele s ministryní Alenou Schillerovou za to, že se hotel Thermal začal rekonstruovat a nezapomnělo se ani na venkovní bazén,“ uzavřela v pozvánce na Facebooku karlovarská krajská předsedkyně ANO. Návštěvníci si budou muset nechat ale zajít chuť, alespoň prozatím. Karlovarští piráti se nad informací představitelů ANO o zpřístupnění bazénového centra pozastavují na sociálních sítích.

Z prodeje sešlo

Míří přitom na Babiše, že neříkal pravdu, oproti předvolebním deklaracím, že říká vždy pravdu, když měl informovat o zpřístupnění bazénů tuto sobotu. „Pravda je však někde úplně jinde. Bazén ještě opravený není a vypadá to, že se jen tak neotevře,“ napsali piráti na Facebook.

Do věci se naposledy na stejné sociální síti vložila karlovarská primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), která kritiku opozičních pirátů odsoudila a pochválila vládu, že Thermal včetně bazénu rekonstruuje.

SPD zneužila v kampani fotku folklorního souboru

Domácí

„A až nyní, kdy jsou skutečně vidět výsledky a odvedená práce, se ozývají hlasy těch, kteří nic neudělali a rekonstrukci ničím nepomohli, jen opět předvádějí sílu na sociálních sítích,“ uvedla primátorka.

„Zda bude bazén otevřen dnes, zítra, pozítří nebo na podzim, není opravdu důležité. Důležité je, že to bude,“ uvedla mimo jiné Pfeffer Ferklová.

Ještě před šesti lety to ale vypadalo, že bazénové centrum Thermalu zcela zanikne. Andrej Babiš, tehdy jako ministr financí, při návštěvě Karlových Varů totiž uvedl, že Thermal se sice prodávat nebude, ale na prodej bude právě jeho bazénový komplex.

Co hodit Ferjenčíka přes palubu, zní v pirátském fóru kvůli průběhu kampaně

Domácí

Označil tehdy bazén za ztrátový, který je navíc v zoufalém technickém stavu. Uvedl rovněž, že bazén není pro hotel významný a měl by se prodat, nejlépe bohatému arabskému šejkovi. Přihlásil se ale jen jeden zájemce o koupi a po obrovské vlně kritiky místních obyvatel z prodeje sešlo.

Golf pro Paraple

Na golfovém hřišti v Cihelnách u Karlových Varů odstartoval včera 11. ročník charitativního turnaje pro Centrum Paraple, který předznamenává zahájení festivalu. Patronem všech ročníků je moderátor Marek Eben a účastní se ho řada známých osobností z uměleckého či sportovního života.

Foto: Petr Horník, Právo

Bazén hotelu Thermal před rekonstrukcí na snímku z roku 2019

Reklama

Výběr článků

Načítám