Hlavní obsah

Babišovo ANO představilo program: zaměstnanost díky státním investicím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO podnikatele Andreje Babiše hodlá podpořit růst zaměstnanosti státními investicemi do budování infrastruktury. Hnutí prosazuje daňové zvýhodnění, které by motivovalo zaměstnavatele, aby dali práci lidem, kteří chtějí pracovat. Strana to uvedla ve svém volebním programu.

Foto: Petr Horník, Právo

Podnikatel a zakladatel hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

"Zaměstnanost oživíme státními investicemi do dostavby infrastruktury, silnic, železnic a vodních cest," uvádí ANO ve volebním programu.

Podle Babiše a jeho týmu stát potřebuje zavést úlevy pro zaměstnavatele absolventů a občanů nad 50 let. ANO chce zavést podmínky pro pracující důchodce, které je nebudou diskriminovat. Neměly by omezovat příjem pracujících seniorů ani omezovat slevy na dani, uvedl Babiš.

Program hnutí se skládá ze tří prioritních bodů, které znějí: „Dáme lidem práci”, „Stejná pravidla pro všechny” a „Aby tu chtěly žít i naše děti”.

Související téma

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Zatímco první bod slibuje mimo jiné zvýhodnění zaměstnávání absolventů či občanů nad 50 let věku, v rámci druhého bodu chce strana zrušit trestní a přestupkovou imunitu poslanců a senátorů a prosadit zákon o státní službě. V třetím bodu slibuje hnutí cenově dostupné a kvalitní potraviny a zamezení zneužívání sociálního systému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám