Hlavní obsah

Myslím, že prezident nemá s Havlíčkem problém, řekl Babiš po schůzce v Lánech

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se v pátek na zámku v Lánech sešel s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Jednalo se o tradiční setkání, která se konají zhruba jednou za měsíc a kde politici probírají aktuální témata. Babiš po schůzce řekl, že probírali třeba novelu exekučního zákona, ombudsmana a řeč byla i o ministreské dvojroli Karla Havlíčka (ANO).

Záznam: Vyjádření premiéra Andreje Babiše po jeho setkání s prezidentem Milošem Zemanem v LánechVideo: ČTK

 
Článek

„Pan prezident považuje pana Havlíčka za velice schopného manažera,” uvedl Babiš.

Havlíček před týdem přibral k funkci ministra průmyslu a obchodu i řízení ministerstva dopravy. K tomu, aby vedl dva resorty až do konce funkčního období kabinetu, mají výhrady komunisté.

„Myslím, že pan prezident to (řízení dvou resortů - pozn. red.) vzal navědomí a nemá s tím problém,” řekl po páteční schůzce premiér.

Předseda KSČM Vojtěch Filip po středečním jednání na Hradě se Zemanem řekl, že prezident se Babiše bude ptát, jak dlouho bude vicepremiér Havlíček v čele ministerstva dopravy. Pokud by se mělo jednat o trvalé řešení, KSČM by vyvolala s ANO dohodovací řízení, zda mají komunisté i nadále menšinovou vládu ANO a ČSSD tolerovat, řekl.

Zeman je ve skvělé formě, je pyšný na návrat dvojité brady. Babiš si oběd v Lánech pochvaloval

Domácí

Babiš se Zemanem spolu naposledy v Lánech jednali v polovině prosince, kdy mluvili třeba o odvolání ředitele Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Dušana Navrátila. Babiš také prezidentovi přivezl Národní investiční plán své vlády. Oba politici se poté setkali i na začátku ledna na novoročním obědě, kam netradičně pozvali kromě svých manželek i děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám