Hlavní obsah

Babiš: Pokusil se mě napadnout ozbrojený muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO) chtěl ve středu napadnout ozbrojený muž. S pistolí a nožem přišel na vrátnici Úřadu vlády, kde byl zadržen. Uvedl to ve čtvrtek Babiš.

Babiš: Pokusil se mě napadnout ozbrojený mužVideo: Facebook/Andrej Babiš

 
Článek

„Včera sem přišel takovýhle borec a chtěl mě napadnout, měl tuhle kudlu, tu pistoli a policie ho zpacifikovala na vrátnici. I to se stává,“ řekl ve čtvrtek Babiš a ukazoval přitom fotografii rozložených věcí, na nichž byla i pistole, nůž, pouta a další předměty.

Policie incident prověřuje. „Mohu potvrdit, že k něčemu takovému včera došlo. Ochranná služba zadržela muže, který měl u sebe nějaké zbraně. Zatím nemám bližší informace o tom, zda se jednalo o makety, či případně reálné zbraně,” řekl Novinkám mluvčí policejního prezidia Ondřej Moravčík.

Foto: Facebook Andrej Babiš

Premiér Andrej Babiš ukazuje zbraně, které měl údajný útočník u sebe.

Policie podrobnosti sdělí v průběhu pátku.

Babiš: Útočník mi vyhrožoval, že zastřelí mě i rodinu

Domácí

Není to poprvé, kdy premiér Babiš čelil výhrůžkám, připomněla ČTK. Na konci února v diskusním pořadu CNN Prima News uvedl, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie potom střežila premiérův dům. Podezřelý muž byl zatčen ve Španělsku a policie ho obvinila za vydírání.

„Ten pán mi napsal omluvný dopis,“ uvedl Babiš v půlce dubna. O měsíc později se muž dohodl se státním zástupcem na dvouletém podmíněném trestu a soud dohodu schválil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám