Hlavní obsah

Babiš: I když mě obviní, budu kandidátem na premiéra

Novinky, mip, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať se stane cokoliv, Andrej Babiš zůstane kandidátem hnutí ANO na post premiéra. Nezměnilo by se to ani tehdy, pokud by ho policie kvůli údajnému dotačnímu podvodu v kauze Čapí hnízdo obvinila.

Foto: David W Cerny, Reuters

Šéf ANO Andrej Babiš ve Sněmovně

Článek

„Neuvažoval jsem o tom, že bych v takovém případě nebyl kandidátem na premiéra, a ani o tom uvažovat nebudu,“ prohlásil Babiš ve čtvrtek v Liberci na tiskové konferenci ke startu kampaně jeho hnutí v Libereckém kraji.

Další dotazy na aktuální kauzu už ale Babišovi souputníci nedovolili. Liberecký lídr ANO, podnikatel Jiří Bláha prohlásil, že ho hrozně uráží, když se novináři ptají na Čapí hnízdo.

„Pojďme se raději bavit o tom, co uděláme, abychom se změnili jako lidi,“ reagoval Bláha.

Zeman: Poslanci nad tím osm hodin exhibovali

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek znovu naznačil, že by v případě vítězství ANO jmenoval Babiše premiérem, i kdyby byl obviněn. V té souvislosti opět připomněl případ libereckého hejtmana Martina Půty, jemuž obvinění nezabránilo ve zvolení do funkce.

„Nemám nic proti vydání jakéhokoli poslance, jen upozorňuji, že samo vydání nezakládá trestní stíhání, tím méně soud, i když se tak Sněmovna někdy chová,“ řekl Zeman při návštěvě Moravskoslezského kraje na dotaz, jak hodnotí Babišovo vydání policii.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Prezident Miloš Zeman

„S potěšením jsem vzal na vědomí, že Sněmovna věnovala osm hodin svého vzácného času diskusi nad tímto tématem a v šuplících vězí 200 nevyřízených zákonů, které mohly zlepšit život naší společnosti. Kvůli těmto exhibicím padly tyto zákony pod stůl a doufejme, že se jimi bude zabývat nová Sněmovna,“ dodal Zeman.

Babiš v Liberci také řekl, že ANO nemělo v současné vládě prostor, aby prosadilo věci, které chtělo. „Takže teď máme ambice volby vyhrát a ukázat lidem, že vládu můžeme řídit jiným způsobem,“ podotkl. Vláda podle něj musí být víc jednotná. „Majetek musí být na jedné hromadě a stát má fungovat jako rodinná firma,“ zdůraznil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám