Hlavní obsah

Autem do Prahy jen s pevnými nervy, opravovat se bude několik rušných míst naráz

Novinky, jas
Praha

Se začátkem letních prázdnin se v Praze rozběhne řada dopravních omezení, která řidiče nepochybně nepotěší. Opravy se rozběhnou na magistrále v oblasti křižovatky U Bulhara, na Barrandově či na mostu v ulici Holešovičkách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Technická správa komunikací (TSK) zdůvodňuje množství oprav tím, že kdyby se prováděly v průběhu roku, doprava v jejich okolí by začala kolabovat.

„Snažíme se opravy klíčových komunikací plánovat hlavně na dobu letních prázdnin, kdy je v Praze méně lidí než během roku. Přesto je potřeba se připravit na komplikace. Musíme silnice opravovat, jinak by se nám některé úseky začaly rozpadat,” tvrdí šéf TSK Petr Smolka.

Foto: Mapy.cz

Úplná uzavírka čeká od poloviny července do poloviny srpna žižkovskou Koněvovu ulici v úseku Jana Želivského–Řečkova. Zcela neprůjezdná bude rovněž ulice Kamýcká v Suchdole.

Foto: Mapy.cz

S dílčí uzavírkou a omezeními musí řidiči posílat i v ulici K Barrandovu u Pražského okruhu, kde bude provoz sveden do jednoho pruhu, a to ve směru z centra i do centra. Omezení má skončit 12. října. Dílčí práce budou probíhat na stejné komunikaci i u sjezdu na Barrandovský most. Na samotném soumostí budou na přelomu července a srpna silničáři opravovat nájezdovou rampu mířící do ulice K Barrandovu.

Foto: Mapy.cz

Na Smíchově se bude mezi tunelem Mrázovka a Zlíchovským tunelem frézovat vozovka v Dobříšské ulici. I zde bude omezován provoz.

Foto: Mapy.cz

V obou směrech potkají řidiči silničáře na magistrále v okolí křižovatky U Bulhara a ve Wilsonově ulici až k Hlávkově mostu, kde se bude frézovat vozovka a od 9. července až do konce prázdnin bude vždy uzavřen jeden jízdní pruh.

Foto: Mapy.cz

Dílčí omezení budou rovněž na mimoúrovňové křižovatce v ulici V Holešovičkách, kde budou do poloviny září probíhat sanace říms a chodníků, což si vyžádá i omezení dopravy v přiléhajících jízdních pruzích.

Poslední velká uzavírka bude souviset s demolicí protihlukové stěny v ulici Slánská. Práce by zde měly skončit 26. srpna.

Deset nejfrekventovanějších tahů, které během prázdnin projdou rekonstrukcí s termíny prací
K Barrandovu (K Holyni – Pražský okruh) – 10. července – 12. října 2018
K Barrandovu, most X034 – srpen 2018 – červenec 2019 (částečně bez dopravního omezení)
Barrandovský most (nájezdová rampa od K Barrandovu) – 28.–29. července a 4.–5. srpna 2018
Wilsonova (MÚK Bulhar) – 9. července – 31. srpna 2018
Koněvova (Jana Želivského – Rečkova) – 16. července – 14. srpna 2018
Kamýcká (Kosova – hranice hl. m. Prahy) – 14. července – 31. srpna 2018
Dobříšská (tunel Mrázovka – Zlíchovský tunel) – 4.–29. července 2018
Wilsonova (Hlávkův most – MÚK Bulhar) – 9. července – 31. srpna 2018
most V Holešovičkách (sjezd na a z ul. Povltavská) – 3. července – 14. září 2018
Slánská (Plzeňská – Čistovická) – 2. července – 26. srpna 2018
zdroj: Technická správa komunikací

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám