Hlavní obsah

ANO na Havlíčkovi v čele Sněmovny trvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hnutí ANO trvá na nominaci exministra Karla Havlíčka (ANO) na místopředsedu Sněmovny. V pořadu Partie v televizi CNN Prima News to v neděli řekl bývalý šéf dolní komory Radek Vondráček (ANO).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Havlíček na jednání Poslanecké sněmovny

Článek

„Havlíčka budeme dál navrhovat, neslyšeli jsme důvod, proč by neměl být zvolen,“ řekl v pořadu Vondráček.

Havlíček neprošel hlasováním dolní komory opakovaně, naposledy v tomto týdnu. Současní zástupci vládních stran ho totiž do čela Sněmovny nepodpořili.

Vládní koalice tím reagovala na odložení projednání stavebního zákona. Opozice totiž využila momentu, kdy v sále nebylo dostatek „vládních“ poslanců, a prosadila jeho odložení na březen.

Koalice ztrestala ANO. Havlíčka do vedení Sněmovny nepustila

Domácí

Sněmovna je aktuálně celkově paralyzovaná neshodami mezi opozicí a koalicí. V týdnu stihli zákonodárci projednat jen velmi malou část předloh. Lednová schůze Sněmovny tak skončila v pátek, aniž se koalici, zejména kvůli obstrukcím SPD, povedlo projednat například korespondenční volbu prezidenta a poslanců.

Šéfka Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) pak z toho viní vedle SPD také hnutí ANO. „Nemyslím si, že lidé chtějí tyto obstrukce,“ prohlásila.

„Máme školu Kalouska a Stanjury. Naučili jsme se to od vás. Vy se musíte naučit rány nejen rozdávat, ale i přijímat,“ reagoval na její slova Vondráček. Připomněl, že nynější šéf státní kasy Zbyněk Stanjura (ODS) blokoval například zavedení EET.

Oba poslanci se pak shodli, že pro uklidnění situace je potřeba, aby se vedla debata mezi opozicí a koalicí. „Na dialog jsou potřeba dva,“ zdůraznila Pekarová Adamová.

Týden zmaru. Opozice stále blokuje parlament

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám