Hlavní obsah

Ambrozek zneužil poslanecké náhrady, kvůli tomu nebude vicehejtmanem

Právo, tr

Bývalý poslanec Libor Ambrozek (KDU-ČSL) by měl ještě během čtvrtka vydat prohlášení, v němž hodlá vysvětlit své majetkové poměry a zároveň se vzdá nabízené funkce vicehejtmana v nově vznikající jihomoravské krajské koalici. Právu to sdělil bývalý hejtman a šéf jihomoravských lidovců Stanislav Juránek.

Článek

K objasnění majetkových poměrů vyzval Ambrozka ve čtvrtek rovněž jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

"Mohu potvrdit, že mi pan Libor Ambrozek sdělil, že nebude za KDU-ČSL kandidovat do funkce náměstka hejtmana Jihomoravského kraje," informoval později Hašek Právo.

Exministr životního prostředí Ambrozek v médiích připustil, že zneužil poslanecké náhrady. V Kyjově na Hodonínsku si nechal postavit dům za deset miliónů, přičemž, aby našetřil chybějící tři milióny, musel by každý měsíc po dobu pěti roků odkládat po 63 tisících korun.

Juránek připustil, že Ambrozek mohl, vzhledem ke svým častým zahraničním cestám, nastřádat vysokou částku, nicméně není nakloněn tomu, aby se veškeré poslanecké náhrady takto využívaly.

V pátek v poledne se sejde klub krajských zastupitelů a vedení jihomoravské KDU-ČSL, kde by měl bývalý poslanec a nynější krajský zastupitel Ambrozek vše vysvětlit. Funkce vicehejtmana mu byla nabídnuta v rámci dohody mezi ČSSD a KDU-ČSL při sestavování nové jihomoravské koalice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám