Hlavní obsah

Aktivista Kohout podal přihlášku do Vandasovy strany

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varnsdorfský aktivista a pořadatel demonstrací ve Šluknovském výběžku Lukáš Kohout ve středu poslal přihlášku do Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Upustil tím od plánů založit vlastní stranu, v jejímž čele chtěl příští rok kandidovat v krajských volbách.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Lukáš Kohout

Článek

„Přihlášku jsem již vyplnil a dnes (ve středu, pozn. red.) odeslal na ústředí Dělnické strany sociální spravedlnosti,“ řekl Kohout Právu. Rozhodl se tak proto, že našel s místními členy strany názorovou i programovou shodu. „Vstupem do strany ale nepadá moje snaha o kandidaturu do krajského i varnsdorfského zastupitelstva,“ dodal Kohout.

Vandasova strana Kohouta přijme. "Pokud opravdu požádá a bude dodržovat stanovy, jako například platit řádně příspěvky, nemáme s jeho členstvím žádný problém," řekl Právu severočeský šéf DSSS Petr Kotáb.

Kohout v minulosti působil u mladých sociálních demokratů, ti se od něj ale letos distancovali. Právě proto, že prý řádně neplatil příspěvky.

Kohoutova politická budoucnost je v nejbližší době nejistá, hrozí mu totiž, že si odsedí desetiměsíční zbytek trestu za podvody a dalšímu obvinění z podvodu čelí.  [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám