Hlavní obsah

Mlynář nechce cenu od Langera kvůli nevhodnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exministr informatiky Vladimír Mlynář odmítl převzít ocenění, které mu v pondělí udělil ministr vnitra a informatiky Ivan Langer (ODS). Podle Mlynáře jde o nevhodný žert, protože Langer se rozhodl ministerstvo informatiky (MI) zrušit. Kromě Mlynáře dostala ocenění i další exministryně informatiky Dana Bérová.

Článek

"Ivan Langer současně prosazuje likvidaci MI a sérií svých dosavadních rozhodnutí se mu - za krátkou dobu, co je ve funkci - podařilo čtyřletou práci ministerstva v mnohém znehodnotit. Z tohoto důvodu povazuji udělení ceny pouze za nevhodný žert. Rozhodl jsem se proto cenu ministra informatiky Ivana Langera nepřijmout, jakkoliv vím, že to je krok pouze symbolický," uvedl Mlynář na své internetové stránce http://www.mlynar.cz/.

Bérová si nemyslí, že by se dalo za pár měsíců nekvalifikovaného přístupu zničit to, co se na MI udělalo za čtyři roky. Cenu bere jako důkaz toho, že Langer dosavadní práci MI respektuje, přestože jeho současné kroky v řízení ministerstva tomu nenasvědčují.

Langer, který je zároveň ministrem vnitra, chce MI zrušit. Jeho kompetence by si měly mezi sebe rozdělit ministerstvo vnitra, ministerstvo průmyslu a obchodu a úřad vlády.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám