Hlavní obsah

Z duelu Topolánek-Paroubek sešlo

Právo, gö, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Diváci se v Nedělní partii na Primě nedočkají duelu Paroubek-Topolánek, který během týdne předseda ČSSD avizoval. Vycházel ale z červencových předběžných dohod. Prima nakonec jako jediného hosta pozvala nového premiéra Mirka Topolánka.

Článek

"Já myslel, že je to napevno," řekl Právu Paroubek. Doufá, že mu TV Prima příští týden dá v tomto pořadu stejný prostor jako Topolánkovi tuto neděli. "Například abych provedl bilanci své vlády. Při svém nástupu do čela vlády jsem takovou šanci nedostal," prohlásil.

Mluvčí Primy Jana Malíková v pátek potvrdila, že televize Topolánka i Paroubka oslovila před přibližně pěti týdny, kdy nebylo jasné, jak se politická situace vyvine. "Vzhledem k tomu, že se stal premiérem Mirek Topolánek, bude v Nedělní partii-speciál hostem on," uvedla.

Místo Filipa prázdná židle

Předseda KSČM Vojtěch Filip se omluvil z účasti v televizním pořadu Otázky Václava Moravce, neboť se v tu dobu bude věnovat moldavskému prezidentovi. "Nabízel jsem za sebe náhradu, ale bylo to odmítnuto s odůvodněním, že v tomto pořadu během tří měsíců vystupovali dvakrát místopředseda Jiří Dolejš a také předseda našeho klubu Pavel Kováčik," řekl včera na dotaz Práva Filip.

ČSSD už dříve rozhodla, že ji bude v neděli ve stejném pořadu reprezentovat místopředseda Bohuslav Sobotka, když se počítalo na Primě s účastí Paroubka. Ten nehodlá svého zástupce v neděli ve studiu vystřídat. Paroubek pojede odpoledne do Litvínova.

Reklama

Související články

Paroubek: na podzim budu vládu sestavovat já

Předseda ČSSD Jiří Paroubek očekává, že po říjnových komunálních a senátních volbách jej prezident Václav Klaus pověří sestavením nové vlády. Předsedovi...

Stará vláda sbalila ve Strakovce kufry

Ve Strakově akademii se zřejmě naposledy sešla ve středu osmnáctičlenná vláda Jiří Paroubka. Přesluhovala tři měsíce. Žádné loučení se nekonalo, nebyl...

Výběr článků

Načítám