Hlavní obsah

Silniční zákon chce měnit už i ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jen dva dny platí nový silniční zákon, který obsahuje princip bodového systému, a už se nynější premiér Jiří Paroubek v Otázkách Václava Moravce v České televizi vyslovil pro to, aby byl změněn. Jeho strana pro něj přitom ve Sněmovně hlasovala. ODS se pro změny vyslovila už dříve.

Článek

Přijetí bodového systému bylo podle Paroubka chybné. Zvažuje i to, že vyhlásí několikaměsíční amnestii na přestupky. Ministr dopravy Milan Šimonovský, z jehož dílny zákon pochází, prý dostal za úkol tuto variantu do pondělního zasedání vlády promyslet. "Je to zákon, který je dosti drastický," řekl Paroubek.

Ve společnosti jsou pravidla přijímána rozporuplně. Někteří je vítají, protože podle zkušeností z jiných zemí se zlepší kázeň řidičů, někteří jej ale kritizují, protože je příliš přísný a netoleruje například drobné překročení rychlosti.

Podobně jako ČSSD se k zákonu staví i ODS, která ho při hlasování ve Sněmovně nepodpořila. Předseda ODS Mirek Topolánek se už dříve nechal slyšet, že dá zákonu roční zkušební lhůtu a v případě, že se neosvědčí, změní jej.

Anketa

Myslíte si, že by se bodový systém měl zmírnit?
Ano
79,1 %
Ne
20,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 28540 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám