Hlavní obsah

Ochranka musela řešit protest proti premiérovi před jeho domem

Právo, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zveřejnění adresy bydliště premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) zaměstnalo nejen jeho ochranku, ale přidělalo problémy i jeho sousedům. Před dům přijíždějí odpůrci stávajícího předsedy vlády.

Článek

"V noci z pondělí na úterý přijela asi pětičlenná skupinka mladých lidí. Bylo po půlnoci. Pokřikovali něco ve smyslu, že už ho nechtějí za premiéra," sdělil Právu student, který bydlí poblíž Paroubkových a nechce být jmenován. "Po několika minutách hluku vylezl z modré dodávky parkující před domem muž z ochranky a začal se s nimi dohadovat. Dopadlo to smírem, jak přesně, nevím. Vzal jsem si do uší špunty, protože jsem se učil na úterní zkoušku," konstatoval.

Mimořádnou koncentraci policistů v lokalitě zaznamenal těsně po volbách. "To tu bylo i šest policejních aut najednou," uzavřel student.

Paroubkova adresa byla po volbách zveřejněna na webu ODS. Před jeho domem měla proběhnout i organizovaná demonstrace. Nakonec se neuskutečnila.

Policejní prezidium ČR odmítlo z bezpečnostních důvodů Právu sdělit, zda mimořádně posílilo ochranu premiéra. "Nárok na ni má ze zákona. Zveřejňovat počty lidí a způsob, jakým se ochrana děje, nebudeme," sdělil Právu Pavel Hanták z tiskového odboru prezidia.

"Nemáme informace, že by v okolí premiérova domu byly nějaké časté problémy, které by vyžadovaly zvýšení dohledu v oblasti. Hlídali jsme mimořádně v noci ze čtvrtého na pátého, kdy jsme na internetu zachytili informaci o plánované demonstraci. Nic se neudálo," sdělila Právu mluvčí pražské policie Iva Brožová. Připustila, že další incidenty jsou možné, ale nebyly policii nikým nahlášené. "Nedaleko je policejní služebna. Jednotlivé hlídky mají za úkol ulicí, kde premiér bydlí, několikrát denně projet," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám