Hlavní obsah

Gross zažije návrat do Lidového domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Bývalý předseda vlády Stanislav Gross si opět vychutná atmosféru Lidového domu. Exministr vnitra a expremiér se stane předsedou bezpečnostní komise ČSSD. Schválilo to pátek vedení vládní ČSSD. Gross tak v čele komise nahradí dosavadního předsedu Jana Žižku.

Článek

Gross ale dementoval, že by se mělo jednat o comeback do vysoké politiky. "To rozhodně není žádný návrat do politiky. Jde o odbornou záležitost, a tak, jak jsem dříve říkal, jsem na tomto poli ČSSD připraven pomáhat," sdělil ke svému novému postavení v Lidovém domě Gross.

Gross je členem ČSSD od roku 1989. Od roku 1992 do roku 2004 byl poslancem. Vykonával funkci předsedy poslaneckého klubu ČSSD (1995 až 1996), byl i místopředsedou Poslanecké sněmovny a ve vládách Miloše Zemana a Vladimíra Špidly byl ministrem vnitra.

Na poslanecký mandát rezignoval v roce 2004, kdy byl jmenován předsedou vlády. V této funcki působil od 27. července 2004 do 25. dubna 2005. Loni na podzim  rezignoval i na funkci předsedy ČSSD.

Gross už jednou podobnou funkci ve straně, jakou přijal nyní, vykonával. Byl v roce 1996 odborným mluvčím sociální demokracie pro resort bezpečnosti.

Anketa

Je podle vás Stanislav Gross dobrým odborníkem na bezpečnostní problematiku?
ano
14,1 %
ne
85,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6212 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám