Hlavní obsah

Škromach si platil výlet do New Yorku sám, ukázal účty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministr práce Zdeněk Škromach (ČSSD) předložil v sobotu doklady, které dokazují, že silvestrovský pobyt se svou rodinnou v New Yorku i cestu do něj si platil sám. Vyvrátil tak spekulace tisku, že mu ho hradily ČSA. I aerolinie v sobotu popřely, že by mu výlet platily.

Článek

Zdeněk Škromach ukázal jak doklad o zaplacení letenek, tak účet za hotel. Sdělil, že v pátek to doložit nemohl: "Včera jsem měl u sebe pouze doklad o zaplacení letenek. Doklad o ubytování jsem neměl v Praze."

Ukázal také snímek hotelového pokoje, kde byly postele a rozkládací lůžko, na němž spaly děti. "Je to skromnější hotel za levnější peníz," uvedl.

Na dotaz, jak je tedy možné, že ho výlet stál 150 tisíc, Škromach řekl: "Na dokladech vidíte, že letenka stála 17 až 18 tisíc korun, ubytování stalo kolem 900 dolarů (asi 23 000 korun)." Podle něj jen ubytování a cesta vyšly na sto tisíc korun. Ministr k tomu dodal, že se v hotelu nestravoval, jedli mimo.

Vysvětlil také, proč použil ČSA: "Použil jsem českou leteckou společnost, upřednostňuji české společnosti, jezdím českým autem."

Škromach byl s rodinou na soukromé cestě za své

Škromach fámu tisku odmítl už v pátek. "Je zásadně lživá a nepravdivá. Strávil jsem tam čtyři dny na svůj vlastní účet. Podle svých slov přiletěl s manželkou, dcerou a synem do New Yorku 30. prosince a do Prahy se vrátil 3. ledna. "Děti se už asi rok chtěly podívat do Ameriky, ale nějak to nevycházelo.

"Vzhledem k tomu, že mám na Silvestra narozeniny, jsem se rozhodl, že poletíme. Letenky stály asi 80 000 korun a ubytování za ty čtyři dny necelých tisíc dolarů (zhruba 25 tisíc Kč)," řekl Škromach. Dodal, že má pocit, že informací o údajném hrazení jeho pobytu aerolinkami se proti němu vede špinavá kampaň.

ČSA popírají financování letu

"ČSA kategoricky popírají, že by jakkoli financovaly pobyt ministra Škromacha v New Yorku. Tato informace se objevila v některých dnešních médiích a je zcela nepravdivá," sdělila mluvčí aerolinií Jitka Novotná.

 Prezidentem ČSA je Jaroslav Tvrdík, který z funkce šéfa ČSA přechází do pozice ústředního volebního manažera soc. dem.

Reklama

Výběr článků

Načítám