Hlavní obsah

Paroubek má na post šéfa zdravotnictví tři kandidáty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Už ne mezi dvěma, ale mezi třemi kandidáty na ministra zdravotnictví se rozhoduje premiér Jiří Paroubek. Řekl to ve čtvrtek večer v rozhovoru pro BBC. Kromě šéfa České lékařské komory Davida Ratha uvažuje o Jiřím Koskubovi. Třetí - nejnovější - jméno neprozradil.

Článek

Přiznal, že Koskuba je jeho dlouholetý přítel, což podle něj je spíše v této situaci za handicap. "Je to ale i velmi kvalifikovaný člověk, možná by mi to lidé odpustili," řekl premiér.

Druhý adept na uvolněné křeslo, David Rath, má v pro zdravotnictví kritickém období podle premiéra "šanci předvést, co v něm je". "Vážím si jeho kvalifikace v oboru... Pokud jsem o něm uvažoval jako o náměstkovi ministryně, tak zcela nepochybně o něm nutně uvažuji i na vyšší pozice," řekl premiér již před tím novinářům.

Milada Emmerová byla z pozice šéfa resortu odvolána ve středu. Paroubek chce o novém členovi kabinetu rozhodnout zhruba do týdne až deseti dnů.

Ministerstvo zdravotnictví dočasně řídí ministry práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám