Hlavní obsah

Na ParoubTeku tančí několik stovek lidí v dešti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘIMDA

Na technoparty ParoubTek v Mlýnci bylo v pátek pozdě večer zhruba 400 lidí a více než stovka aut. Na místě hustě pršelo. Jediný menší zvukový systém začal hrát. K žádným konfliktům zatím nedošlo, policie nemusela zasahovat, řekla ČTK mluvčí západočeské policie Helena Malotinská. Pouze u jednoho mladíka policisté našli marihuanu.

Článek

Osmnáctiletý muž z Tachovska, jehož auto policie zastavila v nedalekém Újezdu pod Přimdou, měl v krabici na zadním sedadle téměř 400 gramů marihuany, uvedla mluvčí. Přiznal, že směřuje na technoparty. Policie jej začala stíhat pro nedovolené držení omamných látek, mladík je vyšetřován na svobodě.

Na louce sousedící s místem konání technoparty bylo večer zhruba 20 policistů. "Budeme průběžně reagovat a v případě potřeby stavy navyšovat," uvedl tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže. Kromě policistů jsou pod třemi stany také hasiči a záchranáři. "Další účastníci přijíždějí, ale velmi pozvolna, je tu zima," řekl ČTK účastník party přímo z Přimdy.

Větší počet lidí by podle něj měl dorazit až v sobotu dopoledne. Původně očekáváná účast dvou tisíc lidí je podle názoru více technařů nereálná. Žádní zahraniční fandové technohudby zatím nepřijeli.

Akce skončí v neděli

Party má skončit v neděli, v sobotu přijedou do Mlýnce živé kapely jako Monika Načeva a Majklův strýček. Na louce mají být podle organizátorů dvě velké zvukové stěny a deset zvukových systémů, z nichž zatím dorazily pouze čtyři. Na pozemek je možné vjet jen po jediné příjezdové cestě. Policie všechny přijíždějící účastníky monitoruje a kontroluje jim doklady. Na přístupových trasách má hlídky.

V Přimdě i okolních osadách je zatím klid, uvedl starosta Jan Sopko. "Monitorujeme hranice pozemků a upozorňujeme účastníky, že se mají zdržovat jenom v těchto prostorech," uvedl Kníže. Majitel luk organizátorům povolil vstup na louky do příštího úterý. Policie zná pořadatele akce, který s ní údajně komunikuje prostřednictvím starosty. Sopko to potvrdil, organizátoři ale jakýkoli kontakt popírají a nechtějí hovořit ani s médii.

Akce se koná jako protest proti policejnímu zásahu na technoparty CzechTek, který se uskutečnil na stejné louce 29. července, druhý den ji policie násilím ukončila. Policisté se hájí tím, že účastníci poškodili přilehlé pozemky. Akci rozehnali pomocí slzného plynu a vodních děl. Na obou stranách byly desítky zraněných, na pozemcích vznikla škoda za půl milionu korun. Václav Prokš rot

Reklama

Související témata:

Související články

Technoparty ParoubTek začala v dešti

Jen malá skupinka technařů, asi 10 osob, čtyři osobní auta a tři dodávky, z nichž jedna přijela se soundsystémem. Tak to v pátek v poledne vypadalo na louce...

Výběr článků

Načítám