Hlavní obsah

Letní dopravu na dálnicích komplikuje pět uzavírek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Na českých dálnicích je na začátku léta pět uzavírek jednoho pruhu. Na nejstarší a nejpoužívanější dálnici D1 je většina z nich. Hned tři. Navíc je tu stejný počet dopravních omezení. Uzavírky při hustějším provozu komplikují dopravu a tvoří se před nimi kolony.

Článek

S uzavírkami se řidiči na D1 setkají na 52. a 195. kilometru směrem z Prahy a 111. kilometru v opačném směru. Ve všech případech jde o uzavřený jízdní pruh kvůli rekonstrukci mostu. Na 17. kilometru dálnice D5 z Rozvadova do Prahy je uzavřen jeden jízdní pruh kvůli výměně dilatačních závěrů a na D8 z Teplic do Prahy je uzavřen levý pruh kvůli stavbě komunikace.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) právě kvůli možným dopravním komplikacím opravuje vždy nanejvýš tři úseky j jednom směru. Mezi Prahou a Brnem denně projede až 105 000 vozidel.

V ČR se nyní staví přes 100 nových kilometrů dálnic, a to na šesti dálničních tazích v zemi. Letos by mělo být zprovozněno asi 18 nových kilometrů dálnice D1 za Brnem a k tomu dalších 26 kilometrů polovičního profilu dálnice D11 z Prahy do Hradce Králové. V příštím roce chce ŘSD otevřít 70 km nových dálnic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám