Hlavní obsah

Je to zrada a nevěra, stěžuje si Staněk na Hamáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) se prostřednictvím sociálních sítí obul do šéfa strany Jana Hamáčka. Ten podle Staňka jedná pod tlakem stranických kolegů. Staněk Hamáčkovo chování přirovnal ke zradě a nevěře.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) podal demisi v květnu

Článek

„Zrady podobně jako nevěry přicházejí většinou ze strachu a slabosti, nežli racionálního záměru. I tak lze číst jednání našeho předsedy pod tlakem stranických kolegů v půli května. Další zoufalý pokus hodit teď vše na Staňka, když nic nevyšlo, není řešením současné krize,“ napsal Staněk na Twitter.

„Co vzít poslední zbytky rozumu do hrsti a začít přemýšlet konečně strategicky, bez hysterie a siláckých gest?“ dodal Staněk. Vyzval sociální demokraty, ať počkají na schůzku 12. července, kdy se má v Lánech jednat ve formátu Zeman - Hamáček - Staněk.

Staněk podal demisi v květnu. Zdůraznil při tom, že šlo o přání předsedy Hamáčka. Prezident Miloš Zeman jeho rezignaci odmítl a odmítá ho odvolat i na návrh premiéra Andreje Babiše (ANO). Podle kritiků i ústavních expertů se tím pohybuje za hranou Ústavy.

ČSSD se kvůli tomu chystá na odchod z vlády, protože jí vadí, že nemůže rozhodovat o svých ministrech. Jasné stanovisko by mělo padnout 15. července po jednání předsednictva.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám