Hlavní obsah

Hasiče z Ostravy zaměstnala uprchlá užovka červená

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklou záchrannou misi podnikli v pátek hasiči z Ostravy. Zachraňovali více než metr dlouhou užovku červenou, která prchla svému chovateli v ostravské části Michálkovice.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ostravští hasiči chytili užovku červenou.

Článek

Užovka červená žije volně pouze v jižních oblastech Severní Ameriky až po severní Mexiko. Hasiči mají zato, že ta ostravská patrně utekla dosud neznámému chovateli z terária.

„Na své prozrazení a přítomnost osob zareagovala pokusem o útěk. Snažila se zalézt do bezpečného úkrytu pod dlažbu, v tom jí ale zabránili obyvatelé domu společně s přivolanými policisty,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že o odchyt plaza se postarali hasiči ze stanice v Ostravě-Přívozu, kteří se mimo jiné specializují na záchranu a odchyt zvířat.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vůz ostravských hasičů při zásahu.

„Zkušení hasiči přemístili užovku do velkého plastového sudu a převezli ji bezpečně do porubského Střediska přírodovědců, kde bude o hada náležitě postaráno,“ nastínil, co se s užovkou stalo. Podle Kůdely patří užovka červená mezi nejrozšířenější a nejoblíbenější „domácí“ hady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám