Hlavní obsah

Vláda zvýšila příspěvek na motocyklovou VC Brna na 55 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda v pondělí odsouhlasila dotaci 55 milionů korun na letošní závody mistrovství světa silničních motocyklů v Brně. Na tiskové konferenci po jednání vlády informovala ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Kabinet tak změnil své rozhodnutí z dubna, kdy se organizátorům rozhodla poslat 39 milionů korun. Organizátoři akce přitom požadovali 65 milionů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Příprava na Velkou cenu Moto GP na Autodromu v Brně (archivní snímek).

Článek

„Premiér Andrej Babiš (ANO) na základě minulého jednání vlády vyslal do Jihomoravského kraje a všem aktérům, kteří se podílejí na pořádání Moto GP, jasný signál, že je třeba hledat další úspory. Prosby pana premiéra byly vyslyšeny, kraj, město Brno i samotný automotodrom našly další úspory ve výši 10 milionů korun. Proto byl tedy dnes materiál opětovně zařazen na jednání vlády a vláda schválila podporu Jihomoravskému kraji na pořádání akce Moto GP ve výši 55 milionů korun,” uvedla Dostálová.

Letos se závody uskuteční 4. srpna a počtvrté je bude pořádat spolek založený krajem a městem. S promotérskou společností Dorna má smlouvu na pět ročníků. V reakci na dřívější nižší schválenou podporu uvedl na konci dubna jihomoravský hejtman Bohumil Šimek (ANO), že závody zřejmě skončí.

Podle něj totiž v dalších letech bude jejich organizace bez dlouhodobého finančního přispění státu nemožná. V polovině května pak vládu k vyšší podpoře Grand Prix vyzvali zastupitelé Brna.

Loni akce skončila ve ztrátě 31 milionů korun, když na ni stát dal 39 milionů místo požadovaných 100 milionů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám