Hlavní obsah

Bouřky budou ještě silnější a přidají se vysoké teploty, varovali meteorologové

Aktualizováno

Meteorologové rozšířili a zvýšili stupeň výstrahy před silnými bouřkami a doplnili ještě varování před vysokými teplotami. Bouřky, které zasáhnou v pondělí večer severozápad republiky, mohou být doprovázeny i přívalovými srážkami a krupobitím.

Foto: Windy

Bouřky nad Českem 10. června 2019 kolem 16:00.

Článek

„V severozápadní polovině Čech se v pondělí večer a v noci na úterý ojediněle mohou vyskytnout silné a velmi silné bouřky, doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 mm a nárazy větru i kolem 90 km/h,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Velmi silné bouřky se mohou objevit od pondělního večera ve Středočeském (Hořovice, Příbram, Rakovník), Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji (Chomutov, Kadaň, Podbořany, Žatec).

Silné bouřky se budou v Čechách objevovat i v úterý odpoledne, večer a během noci na středu.

„Na severu a severozápadě se mohou vyskytnout i velmi silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 50 milimetrů a nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině,” uvedli meteorologové, kteří doplnili i varování před vysokými teplotami.

Největší teplo by mělo být v úterý ve středních a východních Čechách a rovněž na východě republiky. „Na Moravě a ve Slezsku budou pokračovat vysoké teploty i v dalších dnech,” dodal ČHMÚ.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha před bouřkami

Silné bouřky budou hrozit od pondělního odpoledne v Praze, Středočeském, Plzeňském, Karlovarském, Libereckém a Ústeckém kraji. Od úterního odpoledne bude pro Ústecký, Karlovarský a Liberecký kraj platit varování před velmi silnými bouřkami. Silné bouřky by měly zasáhnout Prahu, Vysočinu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Královéhradecký a Pardubický kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám