Hlavní obsah

Silné deště v noci zasáhly sever republiky, meteorologové rozšířili výstrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vydatné srážky, před nimiž v pondělí varovali meteorologové, zasáhly v průběhu noci na úterý severní oblasti Čech. Na jižním návětří Lužických a Jizerských hor a v Krkonoších napršelo mezi 30 až 50 milimetry vody na metr čtvereční.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek v noci na úterýVideo: chmi.cz

 
Článek

„Podle předběžných informací spadlo nejvíce srážek ve Stráži pod Ralskem: 59,3 milimetrů,” uvedl v úterý ráno Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že přesné informace budou během úterního dopoledne.

Meteorologové v noci upřesnili i výstrahu před vydatnými dešti a nebezpečím vzestupu hladin.

Varování před vydatným deštěm rozšířili na celý Liberecký kraj a okresy Děčín a Klatovy. O stejné oblasti se rozšířilo i území s povodňovou bdělostí. Výstraha před deštěm už naopak neplatí pro okresy Jihlava a Žďár nad Sázavou.

Stále tak platí varování před vydatnými srážkami pro Jihočeský, Ústecký, Liberecký, Královéhradecký, Pardubický, Olomoucký, Moravskoslezský kraj a Vysočinu, výstraha před vzestupem hladin vstoupí v platnost od úterního poledne pro stejné kraje a rovněž pro Středočeský kraj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám