Hlavní obsah

Dubnové vedro vystřídá chladný květen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek května bude teplotně podprůměrný. Zbytek měsíce pak nejspíše průměrný, předpovídá Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První květnový týden bude teplotně podprůměrný, v noci může teplota klesat až na  3 °C a maximální denní teploty se nedostanou přes 12 až 16 °C.

V neděli bude oblačno, ojediněle přeháňky, na severovýchodě až zataženo a místy přeháňky, k večeru déšť. Nejvyšší denní teploty budou kolem 11 až 15 °C, na jihovýchodě Moravy až 17 °C.

Nový týden začne oblačnou až zataženou oblohou s přeháňkami, nejvyšší denní teploty mají být v pondělí 10 až 14 °C a v úterý 12 až 16 °C. Oblačno a místy přeháňky mají pokračovat i ve středu a čtvrtek, teploty ještě stoupat nebudou.

To platí i pro víkend. Až na jeho konci by oblačnosti mohlo ubývat. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C.

Mírné oteplení

Další týdny budou podle dlouhodobé předpovědi normální, noční teploty mají být v květnu kolem 8 °C a týdenní průměr nejvyšších denních teplot zhruba kolem 19 °C. Pokud jde o srážky, mají být také průměrné.

Měsíční výhled počasí je vytvářen pro ČR jako celek. Nemůže předpovědět přesné teploty na konkrétní dny a nemůže postihnout regionální odlišnosti počasí. Popisuje spíše obecně trendy v počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám