Hlavní obsah

Jaromír Soukup chce kandidovat na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mediální podnikatel Jaromír Soukup se rozhodl kandidovat v příštích prezidentských volbách. V pondělí to řekl ve své televizi Barrandov. Počátkem letošního roku oznámil Soukup založení politického hnutí List, se kterým chtěl původně kandidovat do Evropského parlamentu. Později uvedl, že osobně kandidovat nebude.

Foto: TV Barrandov

Jaromír Soukup

Článek

Soukup uvedl, že dotazů na svoji případnou prezidentskou kandidaturu dostává řadu. „Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023. A když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jenom okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji," uvedl Soukup.

Posléze řekl, že kandidovat skutečně zkusí. „Uvidíme, jak to dopadne,” dodal.

Soukup, který je majitelem mediálních firem Médea Group a Empresa Media, ohlásil letos v lednu založení hnutí List Jaromíra Soukupa. Uvedl tehdy, že chce bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. V půlce března oznámil, že se nechystá být předsedou tohoto hnutí a neplánuje za něj ani kandidovat ve volbách.

Soukup se kolem politiky angažoval už dřív. Pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a později financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Anketa

Dali byste hlas Jaromíru Soukupovi v prezidentských volbách?
Ano
22,1 %
Ne
77,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14048 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám