Hlavní obsah

Pirát Michálek si střílel z Babiše: Máte plán? A můžeme ho vidět?

Novinky, jas

Poslanec Pirátů Jakub Michálek se ve čtvrtek ve Sněmovně v rámci ústních interpelací dotazoval premiéra Andreje Babiše (ANO), kde je možné nalézt plán, který má dostat ČR na špici Evropy i světa v ekonomice, vědě a výzkumu. O tomto plánu Babiš hovořil při jednání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

BEZ KOMENTÁŘE: Pirát Michálek se ptá Babiše na jeho plánVideo: psp.cz

 
Článek

„Chtěl jsem se zeptat pana premiéra, jestli bychom ten plán mohli vidět,” požádal Michálek s tím, že jistě je plán zpracován i s termíny a dílčími úkoly.

Poslanec podle svých slov hledal plán na webu vlády a čerpal i z Babišovy knížky O čem sním, když náhodou spím. Tam však prý nalezl mnoho věcí, které vláda vůbec nerealizuje. „Takže to asi taky není ono,” odtušil.

Následně Michálek vytáhl graf ukazující nárůst dotací společnosti Agrofert, který ukázal i premiérovi sedícímu za řečnickým pultíkem. „To asi taky není ten plán, který jste měl na mysli,” uzavřel.

Babiš přišel odpovědět se zmiňovanou brožurou v ruce. „To je ten plán,” oznámil poslancům.

Následně začal deklamovat pasáže z publikace, kterou Michálek označil za PR knížku jeho poradce Marka Prchala. Premiér připomínal úspěchy první republiky i českou houževnatost a tvořivost. Došlo však i na ocenění českých egyptologů a výčet úspěšných vědců.

„Tam najdete všechno,” opáčil Michálkovi s tím, že on coby mladý politik má šanci Babišovy vize zrealizovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš s Markem Prchalem po volbách v roce 2013

Michálka odpověď neuspokojila. „To není žádný plán, to je PR knížka,” odpověděl premiérovi s tím, že Piráti po úspěchu ve volbách přijdou s vlastní strategií. „Zkuste jako premiér připravit nějaký reálný plán,” požádal Babiše.

Ten debatu uzavřel slovy, že Michálek nic neví o reálném životě a kritikou knihy, kterou Babiš vymyslel, prý pomlouvá práci 200 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám